Oko

Zeleninové řízečky z cukety a patizonu

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat:
cuketa
patizon
1-2 lžíce vegety
sůl
2 stroužky česneku
hladká mouka
vajíčka
mléko
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy: Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky. Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka prolisovaný česnek. Řízečky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.


Další články

Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Olivovník evropský plodí olivy.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů