Oko

Karbanátky s patizonem

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat:
30 dkg mletého masa - vepřové nebo směs
1 vejce
10 dkg strouhaného eidamu
polovina patizonu
1 menší cibule
sůl, pepř, sladká paprika
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy: Patizon oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme, můžeme (ale nemusíme) ji osmahnout na trošce oleje. Vše smícháme, okořeníme a osolíme dle chuti, pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Tvoříme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a smažíme. Příloha: bramborová kaše, případně brambory a obloha: nasekaná okurka, cibule, hořčice a kečup.


Další články

Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Tradiční čínská medicína, jaké choroby dokáže léčit.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Olivovník evropský plodí olivy.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Papinův tlakový hrnec umožňuje rychlou přípravu jídla.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Polévka z dýně Hokkaido posypaná praženými dýňovými semínky.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů