Budeme potřebovat: 1 menší květák, 2 větší brambory, 1 větší karotka, 1 malý patizon, 3 stroužky česneku, 3 lupínky bazalky, kousek libečku, sůl, 1 lžička muškátového květu do polévky a špetka do nočků, 10 dkg másla, 10 dkg dětské krupičky, 1 vejce, 1 lžička podravky, pažitka, petrželka, 2 litry vody
Postup přípravy: Do 2 litrů vody dáme vařit květák, na kostky oloupané nakrájené brambory, nakrájený česnek, bazalku, libeček, podravku, muškátový květ a trošku soli.
Mezitím si na polovině másla omažíme na kolečka nakrájenou karotku, do které ke konci přisypeme pažitku.
Dále si připravíme nočky : z krupičky, poloviny másla a vejce, špetky muškát. květu a špetky soli.
Nakrájíme si na kostičky oloupaný patizon. Když je květák a brambory měkké, rozmixujeme, přidáme osmaženou karotku a necháme dále mírně vařit. Po 5 minutách přidáme nakrájený patizon a zavaříme malou lžičkou nočky. Vaříme 10 minut. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Další články
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Tradiční čínská medicína, jaké choroby dokáže léčit.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Olivovník evropský plodí olivy.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Papinův tlakový hrnec umožňuje rychlou přípravu jídla.
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Polévka z dýně Hokkaido posypaná praženými dýňovými semínky.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví