Oko

Arašídové máslo

Arašídové máslo je tradiční pokrm, který je svou chutí, která je spíše slaná než sladká, čímž vzniká zvláštní chuťový kontrast, charakteristický pro americkou kuchyni.

Arašídové máslo
Arašídové máslo je tradičním pokrmem americké kuchyně.

Arašídové máslo, nazývané také burákové máslo, je potravina původem z USA, která se dováží i do České republiky. Chutná jako slaná arašídová kaše. Jedná se o nahnědlou, slanou a táhnoucí se hmotu.

Arašídové máslo se používá na chléb (sendviče), maže se na topinky či na ovoce. Používá se také s želé a nebo se mísí s marmeládou. Je velice tučné. Arašídové máslo je součástí mnoha amerických kuchařských receptů.

S arašídovým máslem souvisí arašídy a Arašídový olej, což jsou další charakteristické pokrmy americké kuchyně.


Další články

Jogurt, který v minulosti prošel dlouhým vývojem, dnes patří k základním potravinám.
Těstoviny nejrůznějších tvarů jsou součástí italské kuchyně.
Brambory v syrovém stavu obsahují pouze desetinu procenta tuku.
Jídlo většinou nemá pouze jedinou chuť.
Med je pochoutka, kterou lidé mlsají již odedávna.
Kuchyně v průběhu dějin podléhala různým změnám.
Sladkosti jsou sladká jídla s obsahem cukru či medu.

Arašídové máslo je tradiční pokrm, který je charakteristický pro americkou kuchyni.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů