Oko

Zapečený patizon s hermelínem

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat: 2 hermelíny, 1červená paprika, sůl, 4 žloutky, vegeta, líbeček, bazalka, estragon, oregáno, celerová nať, tymián, šalvěj, 500 g patizonu, 3 lžíce tuku, 1 hrnek hrášku, 1 hrnek smetany, petrželka, saturejka

Postup přípravy: Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo pečivem.


Další články

Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Olivovník evropský plodí olivy.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů