Budeme potřebovat: 4 porce králíka, 1 patizon, sůl, pepř, bazalka podle chuti, 2 houby, 10 dkg másla na zjemnění
Postup přípravy: Maso nasolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, přidáme bazalku, podlijeme a dáme péct do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C, nakrájíme patizon na nudličky, houby také okořeníme dle chuti a přidáme do upečeného masa, dopékáme dle potřeby, aby mělo zlatou barvu, podléváme, dle potřeby pak zjemníme máslem.
Další články
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Olivovník evropský plodí olivy.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví