Oko

Dušený patizon na smetaně s česnekem a koprem

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat: jeden patizon, česnek dle chuti, trochu citronové šťávy a vinného octa, sůl, pepř bílý, čerstvý nebo mražený kopr a zakysanou smetanu

Postup přípravy: Patizon si oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu podlijeme a chvilku podusíme. Poté zakápneme citronovou šťávou a vinným octem, osolím a opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trochu kysané smetany - jen tolik, aby se v tom kostičky patizonu rovnoměrně obalily. Poté to celé prohřejeme a odstavíme z ohně a přidáme kopr. Před podáváním nechte chvilku odležet. Jako přílohu můžete použít například plátek masa, brambory nebo chléb.


Další články

Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Olivovník evropský plodí olivy.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů