Oko

Patizonový salát

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat: mladé patizony, cukr, sůl, citronovou šťávu, olej

Postup přípravy: Omyté patizony nastrouháme na nudličky a zalijeme nálevem z vody, cukru, soli, citronové šťávy a oleje. Mladé patizony se konzumují i se slupkou, podobně jako cukety. Velmi dobré jsou i v kombinaci s jinou zeleninou např. rajčaty, paprikou, mrkví, hráškem. Pokud podáváme patizon jako součást zeleninového talíře, stačí ho nastrouhat a pokapat citrónovou šťávou, případně ozdobit petrželkou.


Další články

Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Olivovník evropský plodí olivy.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Pálení žáhy neznamená překyselení organismu

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů