Oko

Minestrone, originální italský recept na zeleninovou polévku

Minestrone, chutná a vyhledávaná zeleninová polévka, doplněná kouskem mozzarelly, je výborná volba, která osvěží začátek oběda. Navíc, co restaurace, to trochu jiný recept. I to k originální italské zeleninové polévce patří.

Uvařit minestrone není nikterak složité ani pro začínající kuchaře. Proč se tedy její složení v jednotlivých restauracích liší?

Minestrone, originální italský recept na zeleninovou polévku

Ano, co restaurace, to trochu jiná minestrone, v každé používají trochu jiný recept. A rozhodně to není špatně. Minestrone je totiž originální italská zeleninová polévka, která se vaří v průběhu všech ročních období a do které se dává to, co je právě dostupné na pultech obchodů. Tedy sezónní potraviny.

Základem minestrone jsou téměř vždy mrkev a rajčata, ke kterým se mohou přidat například fazole, paprika nebo třeba i trocha čočky či hub. Aby byla polévka více sytá, může se do ní přidávat rýže nebo kvalitní těstoviny. Nebyl by to italský pokrm, kdyby se v něm nevyskytl sýr, konkrétně nastrouhaný parmezán, který se vloží do misky a poté se zalije polévkou.

Minestrone, originální italský recept

Suroviny:
4 lžíce olivového oleje
600 g čerstvé sezónní zeleniny podle chuti (rajčata, cibule, mrkev, cuketa, hrášek, fazole, celer, listový špenát, brokolice, květák, kapusta, pórek, česnek, petržel, mangold...)
3 brambory
mořská sůl
špetka čerstvě mletého pepře
Přímo do každého talíře vložíme:
čerstvá bazalka na ozdobu
1 lžička strouhaného parmazánu
1 lžička janovského pesta

Příprava italské polévky minestrone:
Na rozehřátém plivovém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, brambory a krátce osmahneme. Přidáme další zeleninu nakrájenou na drobnější kousky. Rajčata si předem spaříme, oloupeme a použijeme jen dužinu. Fazole si den předem namočíme. Zeleninu v hrnci zalijeme vodou tak, aby dosahovala do 3/4 výšky hrnce. Osolíme, lehce opepříme a pod poklicí vaříme na středním plameni cca 15 minut. Z hotové polévky odebereme 1 vrchovatou naběračku měkké zeleniny, kterou propasírujeme a vrátíme zpět do hrnce. Polévku servírujeme horkou a do každého talíře přidáme 1 lžičku janovského bazalkového pesta, trochu strouhaného parmazánu a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.


Další články

Řeka Mekong je ve své deltě obilnicí Vietnamu.
Ořechový olej nachází široké uplatnění ve studené kuchyni.
Tradiční čínská medicína spočívá v harmonizování organismu.
Šalvěj lékařská roste ve středozemské jižní Evropě.
Arašídový olej je získáván z plodů podzemnice olejné.
Zdravé jídlo aneb jezte lépe, abyste žili lépe..
Veganství a vegetariánství, co k němu lidi vede.
Elektrická dráha v americkém Bostonu zahájila provoz v roce 1887.
Syndrom turistické třídy hrozí zejména některým typům lidí.
Klanopraška čínská má výrazně povzbuzující účinky.
Cookovy ostrovy jsou ráj květin a exotiky
Brněnské historické tramvaje se znovu objevují v ulicích.
Obří hrnce jsou okrouhlé prohlubně ve velkých balvanech.
Ovoce liči pochází z jižních oblastí Číny.
Majoránka zahradní se pěstuje jako léčivá a aromatická bylina.
Ženšen je elixír zdraví tradiční asijské medicíny.
Rakytník řešetlákový

Minestrone je originální italský recept na zeleninovou polévku.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů