Ořechový olej má široké uplatnění ve studené kuchyni.
Ořechový olej, který je získáván lisováním z jader vlašských ořechů, má široké uplatnění ve studené kuchyni. Výborně se hodí do salátů, jimž dodává bohatou ořechovou chuť. Prodává se přírodní i ochucený tyčinkami skořice, semínky koriandru a citronovou nebo pomeračovou kůrou. Ořechový olej obsahuje tokoferoly, které chrání ořechové jádro před rychlým zkažením a jsou významné pro vegetariány, kteří nejedí rybí maso.
Další články
Chuť je smyslem, který člověku poskytuje asi největší slast. Rozvíjí se již ve velmi raném věku, s lety slábne a někdy i mizí.
Barvy ovlivňují náš život a vyvolávají v nás různé pocity a nálady.
Potraviny a zdravá výživa
Evropská kuchyně v průběhu dějin.
Veganství a vegetariánství