Budeme potřebovat: 1 středně velkou nebo tři malé cukety, 3 lžíce olivového oleje, 4-5 stroužků česneku, nakrájených nadrobno, 2 rozdrcené chilli papričky, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 2 lžíce zakysané smetany, sůl
Postup přípravy: Nejdřív si nahrubo nastrouhejte omytou cuketu. Vložte ji do cedníku, trošku posolte, promíchejte a nechte půl hodiny vypotit. Pak si nadrobno nakrájejte česnek a chilli a na olivovém oleji ho dvě minutky opékejte. Vymačkete z cuket přebytečnou šťávu a cuketky zbavené vody přidejte k česneku. Opékejte ještě tři minuty. Nastrouhejte si najemno parmezán. Odstavte cuketovou směs z ohně a ihned vmíchejte nastrouhaný parmezán. Zjemněte dvěma lžícemi zakysané smetany a dochuťte troškou soli.
Cuketová pomazánka, která se hodí na toasty, ale určitě pro ni najdete i jiné uplatnění, přeje mlsalům dobrou chuť.
Další články
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Vanilka patří k Vánocům.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Minestrone, originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Cuketová polévka se smetanou kterou zjemníme sladkou smetanou.
Robi maso obsahuje množství rostlinných bílkovin.
Zapečená cuketa, lžičkou vydlabeme dužinu.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Sýr rokfór je známý svými zelenavými žilkami.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketová buchta pečená cca 20 minut.
Salát s cuketou necháme vychladit.
Ovčí sýr Torta del Casar
Cuketová pomazánka je recept na jídlo, které se stane chloubou posezení u prostřeného stolu.
Různé zeleninové pomazánky vnáší pestrost.