Budeme potřebovat: 1 cuketa, 300 g sýru niva, 6 stroužku česneku, sůl, pepř, 4 střední brambory
Postup přípravy: Cuketu nakrájíme na kolečka, stejné tak i brambory. Poklademe do zapékací misky tak, že dáme nejdřív jednu vrstvu cuket a brambor, posolíme a opepříme, dáme plátky nivy a rozmačkaný česnek a pak dáváme další vrstvu cukety a pokapeme olejem. Zapékáme asi 30 minut.
Další články
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Olivovník evropský plodí olivy.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Vanilka patří k Vánocům.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Pálení žáhy neznamená překyselení organismu