Jídla z cukety mají své kouzlo.
Budeme potřebovat:
3 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/4 hrnku pískového cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička prášku do perníku
1 vanilkový cukr
špetka skořice
2 hrnky strouhané cukety
1 hrnek oleje
2 vejce
1 bílý jogurt
rozinky nebo nasekané ořechy
Postup přípravy: Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme ostatní, důkladně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Pečeme při 200° cca 20 minut.
Upečenou cuketovou buchtu nacháme vychladnout, nakrájíme ji a pak už se do ní můžeme s chutí pustit.
Další články a recepty
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Vanilka patří k Vánocům.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Olivovník evropský plodí olivy, ze kterých se lisuje olivový olej.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Minestrone, originální italský recept na zeleninovou polévku, uvařit ji není nikterak složité.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Česnek je zásaditá potravina a své aroma předávají mnohým jídlům připraveným z cukety.
V receptu nalezneme návod na přípravu cuketové buchty, která je během pohodlného posezení příjemným zakousnutím.
Je to chuťově vyladěný recept.