Oko

Cuketová omáčka se smetanou

Jídla z cukety

Budeme potřebovat: 250 g cukety, 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 250 ml smetany, 1/2 litru zeleninového vývaru, 1 svazek petrželky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu očistíme a nakrájíme na třísky. Petrželku omyjeme a nakrájíme. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli. Přidáme cukety, promícháme a povaříme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem, povaříme 5 minut. Přidáme smetanu, povaříme, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme a dochutíme. Podáváme s těstovinami.

Cuketová omáčka se smetanou přeje dobrou chuť.


Další články

Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Italská cuketová polévka ozdobená oreganem.
Domácí výroba tofu ze sóji.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Cuketová buchta pečená cca 20 minut.
Sýr rokfór je známý svými zelenavými žilkami.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Cuketová omáčka na špagety kterou zavaříme do sklenic.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Vanilka patří k Vánocům.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Minestrone, originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Robi maso obsahuje množství rostlinných bílkovin.
Cuketová omáčka kterou podáváme k vařeným těstovinám.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Jedlé kaštany

Cuketová omáčka se smetanou přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů