Oko

Domácí výroba tofu

Tofu
Tofu je potravina připravená ze sóji, která má svůj původ v Číně.

Tofu so hodně lidí vyrábí doma. Co je pro domácí výrobu potřeba? Přibližně půl kila sojových bobů, sůl, voda a citron. Boby den předen namočte do vody. Druhý den je rozmixujeme i s vodou, kterou nasákly, až vznikne něco jako mléko. Přidáme trochu soli a deset minut vaříme, mícháme a sbíráme pěnu z povrchu hrnce. Tekutinu pak necháme ochladit a alespoň hodinu odpočívat. Sražené tofu, které při procesu vznikne, přecedíme přes plátno nebo gázu. Pak ho zabalíme do dalšího plátna, něčím zatížíme a necháme v klidu alespoň čtyři hodiny. Tofu se hodí do salátů, na chleba, jako součást jídel připravovaných na wok pánvi se zeleninou a rýží. Existují stovky receptů, jak tofu zpracovat.


Další články

Ostrov Zanzibar byl obchodním centrem východního pobřeží Afriky.
Čajovník čínský je keř nebo nízký stromek.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Domácí pařížská šlehačka recept.
Ostrov Gaudeloupe vystupuje z vln 600 km severně od Jižní Ameriky.
Moucha domácí doprovází člověka v různých klimatických zónách.
Ořechový olej nalézá uplatnění ve studené kuchyni.
Sója tvoří oblíbenou složku potravy.
Celiakie, celiakální sprue je přecitlivělost na lepek.
Jak jíst kustovnici čínskou, její bobule.
Černé perly mají zvláštní tajemnou přitažlivost.
Arašídový olej vyniká svým obsahem kvalitních rostlinných tuků.
Červená barva krve díky přítomnosti červených krvinek.
Kapary jsou oblíbená součást středomořské kuchyně.
Feng-šuej tradiční čínské umění Feng Shui

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů