Oko

Italská cuketová polévka

Jídla z cukety

Budeme potřebovat: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 střední nahrubo nakrájená cibule, 900 g očištěných a na kolečka nakrájených cuket, 1 lžička oregana, 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, 120 g parmezánu, 300 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy: Ve velkém hrnci rozpálíme olej a máslo. Vsypeme cibuli a 5 minut na mírném ohni smažíme doměkka. Často ji mícháme, aby nezhnědla. Přisypeme cuketa a oregano a dle chuti osolíme a opepříme. Na středním plameni pak za pravidelného míchání vaříme asi 10 minut. Přilijeme vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a směs vaříme pod pokličkou. Nakonec cuketovou polévku rozmixujeme najemno a přecedíme přes síto. Přilijeme půlku smetany a ohřejeme, ale nevaříme. Pokud je italská cuketová polévka příliš hustá, můžeme ji zředit vývarem. Podle chuti přisolíme a opepříme.
Cuketovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů, přimícháme zbytek smetany, ozdobíme oreganem a můžeme podávat.

Italská cuketová polévka přeje dobrou chuť.


Další články

Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Cuketová buchta pečená cca 20 minut.
Sýr rokfór je známý svými zelenavými žilkami.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Vanilka patří k Vánocům.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Minestrone, originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Cuketová polévka se smetanou kterou zjemníme sladkou smetanou.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Robi maso obsahuje množství rostlinných bílkovin.
Zapečená cuketa, lžičkou vydlabeme dužinu.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Salát s cuketou necháme vychladit.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Jogurt

Italská cuketová polévka je recept na jídlo, které se stane chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů