Na přípravu jídla špenátová polévka se smetanou budeme potřebovat:
1/2 kostky mraženého špenátu
1/2 cibule
2 malé mrkve
trocha oleje
1 lžíce hladké mouky
5 kuliček nového koření
mletý pepř
muškátový oříšek
sůl
2 stroužky česneku
smetana
Postup přípravy:
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Přilijeme litr studené vody, sůl, přidáme částečně rozmrazený špenát, 5 kuliček nového koření, na kousky nakrájenou mrkev, cibuli a uvedeme do varu. Vaříme do změknutí mrkve. Ke konci vaření opepříme mletým pepřem a přistrouhneme špetku muškátového oříšku. Odstavíme, vyndáme kuličky koření a přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme podle individuální chuti. Při podávání ozdobíme špenátovou polévku na talíři smetanou.
Další články
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Dušený špenát s vejcem doochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví