Na přípravu jídla špenát zapečený s těstovinami budeme potřebovat:
500g zmraženého špenátu, 40g cibule, 40g oleje, 1 stroužek česneku, 250g těstovin (kolínka, nudle, flíčky), 40g másla, 120g uzeniny, 100g tvrdého sýra, 4 vejce, sůl
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme. Cibulku nakrájíme najemno, necháme ji zpěnit na másle a přidáme roztavený špenát. Uzeninu nakrájíme na drobné kousky, vejce rozšleháme a vše vmícháme do špenátu. Poté ochutíme česnekem utřeným se solí. Do vymazané ohnivzdorné misky vložíme polovinu těstovin, na ně špenát a přikryjeme druhou polovinou těstovin. Na povrchu hustě posypeme strouhaným sýrem a pokropíme zbytkem tuku. Zapečeme v předem vyhřáté troubě.
Další články
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Dušený špenát s vejcem doochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví