Oko

Cuketová buchta se zakysanou smetanou

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketová buchta se zakysanou smetanou budeme potřebovat:
150 g cukety, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, polovina sáčku vanilkového cukru, 220 g zakysané smetany, 1 prášek do pečiva, 250 g polohrubé mouky

Postup přípravy: Nastrouháme cuketu. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.

Máslo, oba cukry a žloutky z vajec šleháme asi 7 minut do světlé nadýchané pěny. Poté zlehka vmícháme zakysanou smetanu a pak postupně i mouku s práškem do pečiva a cuketu. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílku.

Těsto rozetřeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem.

Cuketovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 170 °C cca 30 minut (zkusíme vpíchnout špejli).


Další články

Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Cuketová nádivka s brambory.
Vanilka patří k Vánocům.
Domácí výroba tofu ze sóji.
Minestrone je originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Cuketová buchta s ořechy a citronovou šťávou.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Slaná cuketová buchta do které přidáme sýr.
Robi maso obsahuje množství rostlinných bílkovin.
Petržel se dá využít i jako koření.
Vějíř se stal ozdobou žen na několik století.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Jedlé kaštany

Cuketová buchta se zakysanou smetanou přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů