Oko

Cuketová nádivka

Jídla z cukety

Budeme potřebovat:
400 g cukety
200 g salámu
200 g tvrdého sýra
5 vajec
1/2 hrnku oleje
1 hrnek hrubé mouky
sůl
pepř
majoránka
česnek
petrželka

Postup přípravy: Nejdříve si na hrubém struhadle nastrouháme sýr a společně se salámem, nakrájeným na drobné kostičky a na hrubém struhadle nastrouhanou cuketou, vložíme do misky. Přidáme vejce, koření, olej, mouku a vše pečlivě promícháme. Vložíme do vymazaného pekáčku a upečeme. Hotovou cuketovou nádivku podáváme s brambory nebo chlebem a zeleninou.

Cuketová nádivka získá osobitou chuť, když ji upečeme spolu s naporcovaným kuřetem.


Další články

Zapečené cukety s nivou a brambory.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Vanilka patří k Vánocům.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Olivovník evropský plodí olivy.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Mořské řasy rostou pod mořskou hladinou.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Cuketová buchta pečená cca 20 minut.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Minestrone, originální italský recept na zeleninovou polévku, uvařit ji není nikterak složité.
Česnek je zásaditá potravina

Cuketová nádivka je způsob jak je zužitkovat úrodu přerostlých cuket.

Hodí se ke kuřeti nebo i jen tak samotná.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů