Zdravý špenát obsahuje vitamíny.
Na přípravu jídla těstoviny se špenátem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce
1 mražený špenát
350 g vařených těstovin
400 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
2 cibule
0,5 dcl mléka
olej
50 g sýru eidam
sůl
mletý pepř
Omáčka:
tuk
20 g hladké mouky
1 dcl vývaru z masoxu
3 dcl mléka
100 g sýru eidam
mletý pepř
muškátový květ
Postup přípravy:
Špenát rozmrazíme a ohřejeme na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině nadrobno nakrájené a zpěněné cibule dusíme doměkka osolené a mletým pepřem opepřené mleté maso.
Omáčka: do ohřátého oleje vmícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za stálého míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme podle individuální chuti. Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně přidáme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Další články
Křepelčí vejce jsou pětkrát menší velikosti než slepičí.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Sýr rokfór je protkaný zelenavými žilkami plísňové kultury.
Špenátová polévka s noky které necháme v polévce několik minut povařit.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Zapečený špenát s hovězím masem posypte strouhaným sýrem a dopečte.
Těstoviny mají v oblibě zejména středomořské národy.
Slaný špenátový závin upečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.
Arašídový olej se získává z plodů podzemnice olejné.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Arašídové máslo je pokrm používaný v americké kuchyni.
Sůl znali již pravěcí lidé živící se zemědělstvím.
Špenátový kiš pečte při 200 °C.
Červený pepř má nasládlou chuť.
Těstoviny se špenátem umí obohatit paletu chutí na domácí tabuli.