Oko

Slaný špenátový závin

Zdravý špenát obsahuje vitamíny.

Na přípravu jídla slaný špenátový závin budeme potřebovat:
1 listové těsto
na potření: 1 vejce
náplň: 10 dkg salámu, 10 dkg nivy, 10 dkg šunky, 0,5 balíčku mraženého listového špenátu, 4-5 plátků slaniny
1 špetka soli, 2 špetky majoránky, 2 špetky vegety, olej

Postup přípravy:

Do hrnce s trochou oleje vložíme špenát a vaříme do změknutí. Když je špenát měkký, přidáme salám se šunkou nakrájené na kostičky a opět chvíli povaříme. Nakonec směs osolíme a ochutíme vegetou a majoránkou.

Listové těsto rozválíme na plát. Na rozválené těsto do středu poklademe plátky slaniny. Na slaninu rozložíme špenátovou směs a nakonec posypeme nastrouhanou nivou. Závin zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě.

Slaný špenátový závin podáváme teplý nebo i studený.


Další články

Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Cuketa s mletým masem chutná s brambory nebo bramborovou kaši.
Arašídový olej se získává z plodů podzemnice olejné.
Špenátová polévka s noky které necháme v polévce několik minut povařit.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Zapečený špenát s hovězím masem posypte strouhaným sýrem a dopečte.
Arašídové máslo je pokrm používaný v americké kuchyni.
Sůl znali již pravěcí lidé živící se zemědělstvím.
Špenátový kiš pečte při 200 °C.
Křepelčí vejce jsou pětkrát menší velikosti než slepičí.
Sýr rokfór je protkaný zelenavými žilkami plísňové kultury.
Červený pepř má nasládlou chuť.

Slaný špenátový závin umí obohatit paletu chutí na domácí tabuli.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů