Oko

Špenátová polévka s noky

Zdravý špenát obsahuje vitamíny.

Na přípravu jídla špenátová polévka s noky budeme potřebovat:
Množství na 4 porce - 2 stroužky česneku, kousek cibule, kousek másla, 2 lžíce mléka, 1 balení mraženého špenátu, 1 hrnek polohrubé mouky, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce vegety, 1/2 litru vody

Postup přípravy:

Nejprve si nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém másle. Poté přidáme do hrnce s cibulí špenát a zalijeme asi hrnkem vody. Zbylou vodu si mezitím ohřejeme ve varné konvici. Po ohřátí vody polévku vodou zalijeme. Když se polévka dostane do varu, přidáme sůl a vegetu.

Noky: Do misky dáme asi 3/4 hrnku mouky (hrubé nebo polohrubé), vajíčko a vegetu nebo sůl. Tuto směs důkladně promícháme a tvoříme z ní pomocí lžíce noky, které vkládáme do polévky, která již přešla varem. Noky necháme v polévce několik minut povařit.


Další články

Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Špenátová polévka z listového špenátu zahuštěná lehce jíškou.
Křepelčí vejce jsou pětkrát menší velikosti než slepičí.
Sůl znali již pravěcí lidé živící se zemědělstvím.
Špenátové tagliatelle podáváme s omáčkou.
Špenátové palačinky naplníme a posypeme sýrem.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů