Jemná a chutná jídla ze zelí se vyjímají na talířích.
Na přípravu jídla kysané zelí s křenem budeme potřebovat:
litrovou sklenici sterilovaného kysaného zelí, 1 cibuli, 2 lžíce oleje, trošku cukru moučky, 4 lžíce strouhaného křenu.
Postup přípravy: Kysané zelí pokrájíme, i s nálevem vložíme do misky a promícháme s nadrobno pokrájenou cibulí a cukrem. Zjemníme přidáním oleje. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a můžeme podávat.
Další články
Z kachny, kmínu, soli, jablka a medu připravená kachna na medu spojuje chuti použitých ingrediencí.
Na rozpáleném másle dušené červené zelí dochutíme sladkým cukrem a kyselým citronem. Dušené červené zelí přijde vhod pro doladění upečené kachny a knedlíku.
Výtečné chutnající kachna na pomerančích se připravuje z kachny, kmínu, jablek, pomeranču, cibule, soli a tří lžic medu.
Promíchaný salát z červené řepy se nechá pro lepší chuť do druhého dne uležet.
Naplněné a do změknutí dušené zelné závitky chuťové doplní krajíce čerstvého chleba jako příloha.
Jemný domácí kečup se důkladně promixuje do hladka a propasíruje sítem, naplníme jej do čistých sklenic a zavaříme zhruba 15 minut na 90 stupňů Celsia.
Hotový zelný salát s mrkví necháme uležet v chladu, aby se v něm chuti rozležely.
Náležité připravená a následně pečená kachna s nádivkou se zvolným tempem peče zhruba 3 hodiny.
Octem pokapané červené zelí ke kachně zaprášíme moukou, podlijeme vínem a doměkka podusíme.
Na talíř naservírované dušené kysané zelí dochutíme octem, cukrem, osolíme a doplníme nejlépe knedlíkem.
Lahodně kakaová domácí pařížská šlehačka se druhý den vyšlehá podobným způsobem jako normální šlehačka.
Uvařená zelňačka s uzeným masem se podává s chlebem, který vhodně doplní talíř vonící zelňačky s uzeným masem.
Nakonec se kysané zelí do sklenic zavíčkuje a sklenice s kysaným zelím umístíme do chladu, kde je skladujeme.
Kysané zelí s křenem má potenciál stát se chloubou prostřené tabule.
Připravené dušené červené hlávkové zelí okořeníme, dusíme do měkka a ochutíme citronovou šťávou. Hodí se jako příloha.
Hojné využití zelí je typické pro středoevropskou gastronomii.
Hotový zelný salát s křenem se hodí k doplnění jídel.
Kysané zelí s křenem přijde vhod jako příloha k jídlům.