Oko

Zelné závitky recept

Jídla ze zelí

Na přípravu jídla zelné závitky budeme potřebovat:
500 g vepřového prorostlého bůčku (pomeleme)
1 pytlík předvařené rýže
1 hlávku bílého zelí
1 rajský protlak
1 sklenici kysaného zelí
2 cibule
1/2 dcl oleje nebo sádla
červenou paprika
bobkový list
sůl
chléb

Postup přípravy: Hlávku zelí očistíme, ponoříme celou do většího hrnce s vodou případně do pařáku a vaříme. Během vaření, list po listu odkrajujeme z hlávky.

Mleté maso okořeníme, osolíme a promícháme s nadrobnou pokrájenou a osmaženou cibulí, rýží a rajským protlakem. Směs balíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné zelné závitky postupně vrstvíme s kysaným zelím do hrnce a to tak, že dno hrnce poklademe zelnými závitky, na ně navrstvíme vrstvu kysaného zelí, opět závitky a opět vrstvu kysaného zelí, až se hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí.

Zelné závitky podáváme s čerstvým chlebem jako přílohou.


Další články

Dušený kedluben s mrkví se podává s krajíci chleba.
Pod pokličkou dušené kysané zelí se dochutí pomocí soli, octa a cukru.
Nakrouhané červené zelí ke kachně dusíme doměkka.
Připravená červená řepa se zakysanou smetanou se nechá 10 minut odstát.
Na másle dušené červené zelí dochutíme citronem a cukrem.
Fleky se zelím mají charakteristickou chuť.
Pravý polský bigos podáváme s chlebem.
Na dušené hlávkové zelí se hodí nadrobno nakrájený špek.
V zapékací míse pečená kachna s nádivkou se zašije.
Kachna na pomerančích se peče tak, aby do sebe nasákla co nejvíce medovo-pomerančové chuti.
Cuketová omáčka s kuřecím masem je dochucená bazalkou.
Zelná polévka ze sladkého zelí s brambory a mrkví.
Chutný recept na rýžové závitky které se podávají ještě teplé.
Z vývaru připravený boršč s červenou řepou se ozdobí kopečkem kysané smetany.

Zelné závitky jsou recept na přípravu jídla s potenciálem stát se chloubou domácího menu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů