Oko

Zelňačka s uzeným masem

Na přípravu jídla zelňačka s uzeným masem budeme potřebovat:
250 g uzeného masa, 150 g brambor, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 30 g hladké mouky, sůl, mletý pepř, mletá červená paprika, polévkové koření, 30 g sádla

Postup přípravy:
Uzené maso uvaříme, když už je uvařené vyjmeme jej z hrnce, nakrájíme na malé kostky a vrátíme zpět do vývaru v hrnci, přidáme kysané zelí a vše uvedeme do varu. Z cibule, sádla, mouky a mleté papriky si připravíme paprikovou jíšku, pomocí které zelňačku zahustíme.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, uvaříme zvlášť a přidáme do zelňačky. Nakonec polévku dochutíme a podáváme.


Další články

Paprikové zelí dusíme na mírném ohni.
Zelí se pěstuje na celém území Evropy.
Zelňačka se zakysanou smetanou a brambory.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Zelňačka z uzených žeber s plátky klobásy.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut provařit.
Francouzské brambory se smetanou pečeme pomalu.
Brazilská polévka se připravuje z hovězího masa.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Cuketový nákyp s uzeným masem zapečeme dorůžova.
Brambory se jí vařené, pečené nebo smažené.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.

Zelňačka s uzeným masem je polévka, která rozvoní kuchyni svojí vůní a potěší chuťové buňky strávníků.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů