Oko

Dušené kysané zelí

K čemu se hodí ocet.

Na přípravu jídla dušené kysané zelí budeme potřebovat tyto suroviny:
500 g kysaného zelí, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 1/2 brambory, 1 lžíce hladké mouky, kmín, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy receptu:
Kysané zelí slijeme, necháme okapat a nakrájíme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a podusíme do poloměkka. Na rozehřátém oleji orestujeme do hněda cibuli nakrájenou na kostičky. Když cibule lehce zhnědne, přidáme 2 kávové lžičky cukru, který necháme zkaramelizovat a přidáme k zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, promícháme a touto směsí zahustíme zelí a ještě chvíli pokračujeme v dušení. Nakonec dušené zelí dochutíme octem, cukrem a solí.


Další články

Červená řepa se zakysanou smetanou ze které připravíme dresing.
Boršč s červenou řepou ozdobíme kopečkem kysané smetany.
Hříbky v octě se hodí jako příloha.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Octová zálivka s hořčicí.
Červená řepa s kysaným zelím a nastrouhaným křenem.
Kopr v octu se hodí k přípravě polévek a omáček.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.
Červená řepa s balzamikovým octem můžeme podávat i jako samostatný salát.
Bramboračka s hlívou ústřičnou se podává posypaná zelenou petrželkou.
Zelná polévka ze sladkého zelí dochutíme majoránkou.
Medová cibule v balíčcích.
Sladkokyselá zálivka do salátů doladíme špetkou soli a pepře.

Dušené kysané zelí patří mezi recepty, na jejichž přípravu se hodí ocet. Pozvěte ocet do kuchyně a na poličky spíže.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů