Oko

Salát z červené řepy

Červená řepa.

Na přípravu jídla salát z červené řepy budeme potřebovat:
2,5 kg červené řepy, 1,5 kg čerstvého zelí, 1 kg paprik, 500 g cibule, 300 ml octa, 200 ml oleje, 300 g cukru, trochu soli

Postup přípravy:
Z červené řepy okrájíme listy, omyjeme ji a uvaříme do měkka. Poté uvařenou řepu loupeme a nakrájíma na malé kostičky, nastrouháme zelí, papriku nakrájíme na tenké nudličky, cibule na kolečka a vše smícháme s octem, olejem a cukrem. Řádně promícháme a necháme do druhého dne uležet. Pokud se salát nesní, tak ho druhý den můžeme nandat do sklenic a při 80 °C 20 minut zavařit.


Další články

Bílý pepř je ostrý.
Kakaovník, kakao a čokoláda pochází od Indiánů z Ameriky.
Červená řepa pečená v alobalu asi dvě hodiny.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Červená řepa na sladko s jablkem a rozinkami.
Červená řepa s kysaným zelím a zakysanou smetanou.
Červený pepř se chutí a aroma podobá pepři černému.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Cuketová polévka se smetanou a nastrouhanou mrkví.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Paprikový salát

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů