Oko

Červené zelí ke kachně recept

Jídla ze zelí

Na přípravu jídla červené zelí ke kachně budeme potřebovat:
1 kg červeného zelí
20 g cibule
80 g sádla
sůl
50 g cukru
10 g hladké mouky
1 jablko
trochu vinného octa
1/8 litru červeného vína
vodu nebo trochu vývaru

Postup přípravy: Sádlo rozpálíme, přidáme cukr a nadrobno pokrájenou cibuli, trochu opražíme (necháme zkaramelizovat), přidáme nakrájené a octem pokapané červené zelí, na plátky nakrájené jablko, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je zelí poloměkké, zaprášíme ho moukou, podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka.

Červené zelí podáváme jako přílohu ke kachně.


Další články

Dušený kedluben s mrkví se podává s krajíci chleba.
Pravý polský bigos podáváme s chlebem.
Pukléřka islandská je islandský lišejník.
Správným způsobem připravené moravské dušené zelí má kašovitou konzistenci.
Z vývaru připravený boršč s červenou řepou se ozdobí kopečkem kysané smetany.
Goji je kustovnice čínská červené barvy.
Cuketová omáčka s kuřecím masem je dochucená bazalkou.
Připravená červená řepa se zakysanou smetanou se nechá 10 minut odstát.
Pod pokličkou dušené kysané zelí se dochutí pomocí soli, octa a cukru.
V zapékací míse pečená kachna s nádivkou se zašije.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Na dušené hlávkové zelí se hodí nadrobno nakrájený špek.
Na másle dušené červené zelí dochutíme citronem a cukrem.
Kachna na pomerančích se peče tak, aby do sebe nasákla co nejvíce medovo-pomerančové chuti.

Červené zelí ke kachně je recept na přípravu jídla s potenciálem stát se chloubou domácího menu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů