Suroviny, které budeme potřebovat:
1/4 litru polotučného mléka, 125 g kvalitního másla, 1 lžička kakaového prášku
Postup přípravy:
V malém množství mléka rozmícháme kakao a poté přidáme ke zbylému mléku. Na plotně necháme zahřát, ale nesmí se vařit.
Do mixeru nakrájíme máslo, zalijeme horkým mlékem a asi 5-7 minut naplno šleháme.
Vložíme do lednice a druhý den vyšleháme jako normální šlehačku.
Další články
Cookovy ostrovy jsou ráj květin a exotiky.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, slaďoučká a zdravá pochoutka.
Pasivní nízkoenergetické domy v ČR.
Umění komunikace mezi lidmi patří mezi nejobtížnější dovednosti.
Perlotvorka mořská vytváří perly.
Tradiční čínská medicína spočívá v harmonizování organismu.
Co přitahuje komáry, jsou to tmavé barvy?
Řeka Mekong je ve své deltě obilnicí Vietnamu.
Ženšen je elixír zdraví tradiční asijské medicíny.
Teplokrevnost je etapa vývoje evoluce.
Pavouk tarantule nahání lidem přemrštěnou hrůzu. Osm set druhů tarantulí je rozptýleno po všech světadílech.
Šalvěj lékařská roste ve středozemské jižní Evropě.
Haithabu město Vikingů
Domácí pařížská šlehačka, která je chloubou kuchyně.