Oko

Špenátová pomazánka

Zdravý špenát obsahuje vitamíny.

Na přípravu jídla špenátová pomazánka budeme potřebovat:
400 g špenátu, 1 cibuli, 50 g tuku, 2 vejce, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl, mletý pepř
Čas přípravy: 15 minut.

Postup přípravy:

Na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, na osmažené cibulce podusíme špenát, osolíme, opepříme mletým pepřem, vmícháme jogurt a necháme vychladnout. Mažeme na chléb či pečivo a zdobíme na kolečka nakrájenými natvrdo uvařenými vejci.


Další články

Špenátová omáčka na špagety je dochucena prolisovanými stroužky česneku.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje důvtip.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Špenátová roláda s náplní.
Špenátová polévka se smetanou dosolená a dochucená podle individuální chuti.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů