Na přípravu jídla podle receptu cuketa v sýrovém těstíčku budeme potřebovat:
cuketa, 50 g strouhaného sýra, 150 g hladké mouky, vejce, 1 polévková lžíce tuku, stejné množství vody, olej na osmažení
Postup přípravy: Z hladké mouky, vejce, tuku, vody si připravíme těstíčko. Za stálého míchání přidáváme vodu, až těstíčko získá konzistenci husté smetany. Poté přidáme strouhaný sýr a vše opět promícháme.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo kostičky, které osolíme a opepříme mletým pepřem. Každý kousek namočíme v těstíčku a osmažíme na rozpáleném oleji.
Další články
Francouzské brambory se salámem potřeme třetinou sýra.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Krémová cuketová polévka kterou rozmixujeme.
Kuřecí paella se posype pokrájenou naťovou cibulkou.
Stehenní řízky z králíka obalíme v trojobalu a osmažíme do zlatova.
Doma připravené bramboráky s masovou směsí z kuřete, žampionů a zeleniny.
Lehké kuřecí rizoto doplníme při přípravě hráškem.
Polévka z cukety se sýrem se posype zelenou petrželkou.
Bramboráky ze syrových brambor lijeme na pánev.
Cuketové řízky chutnají například s vařenými brambory.
Kuřecí maso s bramborem v alobalu rozděleném na čtyři dílky.
Francouzské brambory s uzeným masem chutnají doplněné kyselou okurkou.
Recept na jídlo cuketa v sýrovém těstíčku vchází do kuchyně se svěží inspirací svojí chutí. Jídlo z cukety uvaříme, ochutnáme a sníme.
Cuketový bramborák zbavíme nakonec pomocí papírového ubrousku přebytečného oleje.
Bramboráky s cuketou doplníme při podávání bylinkovým tvarohem.