Oko

Francouzské brambory s uzeným masem

Recepty na jídla z brambor.

Na přípravu jídla francouzské brambory s uzeným masem budeme potřebovat:
1 kg brambor, 100 g sýra eidam, 250 g vařeného uzeného masa, máslo, 3 vejce, 1 plechovka sterilovaného hrášku, sůl

Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Sýr eidam nastrouháme. Hrášek scedíme.

Pekáč vymastíme máslem a dno vyložíme plátky brambor. Opepříme mletým pepřem, osolíme, posypeme kostičkami uzeného masa, hrstí hrášku a přidáme několik lupínků másla.

Vrstvení zopakujeme a vše zakončíme vrstvou brambor, kterou polijeme rozkvedlanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem eidam.

Pekáč vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 170 °C, ve které pečeme asi 45 minut nebo až horní vrstva zčervená.

Francouzské brambory podáváme teplé s kyselou okurkou, případně tatarkou.


Další články

Robi maso je zdroj rostlinných bílkovin.
Cuketová omáčka se smetanou a těstovinami.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s řešením zdánlivě jednoduchým, které vyžaduje důvtip.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Francouzské brambory s mletým masem necháme cca 40 minut zapéct.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Grilovaná cuketa se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Francouzské brambory se zelím pečeme při 180 °C asi hodinu.
Francouzské brambory s cuketou

Francouzské brambory s uzeným masem jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru svých chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů