Oko

Kuřecí paella

Rýže.

Na přípravu jídla podle receptu kuřecí paella budeme potřebovat tyto suroviny:
4 vykostěná kuřecí stehna, 400 ml rýže, 800 ml vývaru, 100 ml bílého vína, 2 cibule, 4 až 5 rajčat, 1 červená a 1 žlutá paprika, menší citron, mletý pepř, 1 lžička sladké mleté papriky, špetka šafránu, špetka kurkumy, 7 až 8 stroužků česneku, sůl, olej

Postup přípravy receptu:
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme na tenké měsíčky nakrájenou cibuli a na kousky nakrájené papriky a za častého míchání osmažíme (trvá to cca 5 minut). Poté je z pánve vyndáme.

Pokud je třeba, přilijeme do pánve lžíci oleje, přidáme na menší kousky nakrájené kuřecí maso a ze všech stran opečeme dohněda. Osolíme, opepříme mletým pepřem a přidáme kurkumu. K masu vrátíme do pánve opečenou cibuli s paprikami.

Restujeme společně 1 až 2 minuty, pak přisypeme rýži a za stálého míchání opékáme, až rýže zesklovatí (cca 5 minut).

Poté přidáme rajčata a víno, promícháme a chvíli podusíme, než se tekutina vypaří. Vmícháme šafrán a mletou papriku.

Zalijeme částí vývaru tak, aby pokrm nebyl zcela potopený a za občasného promíchání vaříme na nejnižším stupni odkryté bez pokličky, až se vývar vsákne do rýže.

Poté vmícháme nadrobno posekaný česnek a tenké plátky citronu, přilijeme zbytek vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme na nejnižší stupeň za občasného promíchání do vstřebání tekutiny. Podle potřeby dosolíme.

Kuřecí paellu podáváme ozdobenou citronem a posypanou naťovou cibulkou.


Další články

Grilovaná kuřecí stehna na medu posypeme hrubou mořskou solí.
Grilovaná kuřecí křídla dáme na gril.
Vanilkové rohlíčky ze sádla obalujeme v cukru.
Bramborová polévka se zeleninou recept na přípravu.
Kuřecí maso s bramborem v alobalu grilujeme za občasného otáčení.
Divoká rýže se používá jako příloha.
Italské rizoto s fenyklem do kterého přidáme vývar.
Dýňové rizoto promícháme a podáváme.
Jablečná mléčná rýže se podává přelitá jablečnou směsí.
Francouzský hruškový koláč pečeme 40 až 45 minut.
Srbské rizoto posypeme strouhaným eidamem.
Kubánské congri podáváme s limetkou.
Krémové rizoto s rozmarýnem dochuťte solí a pepřem.
Bramborové sabdží podáváme se zelenými bylinkami.

Kuřecí paella je jídlo, které se hodí k nasycení a umí polaskat lidské smysly, vynášejíce při tom na světlo světa voňavé tajemství své chuti.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů