Oko

Bramboráky ze syrových brambor

Recepty na jídla z brambor.

Na přípravu jídla bramboráky ze syrových brambor budeme potřebovat:
750 g syrových okrájených brambor, 1/4 litru mléka, 2 vejce, lžíce majoránky, sůl, mletý pepř, 5-10 stroužků česneku (podle chuti), 5-6 vrchovatých lžic hladké mouky

Postup přípravy:
Nastrouháme brambory a aby nezčernaly zalijeme je vařícím mlékem. Přidáme celá vejce, sůl, koření a podle potřeby hladkou mouku (množství mouky záleží na vodnatosti brambor), aby vzniklo řídké těsto, které dobře promícháme, nabíráme naběračkou a lijeme na pánev s rozehřátým olejem, rozetřeme nebo pohybem pánví rozlijeme do kruhu a smažíme dozlatova z obou stran.

Do těsta můžeme také pro lepší chuť přidat škvarky nebo nadrobno nakrájenou uzeninu.


Další články

Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Domácí pařížská šlehačka s máslem a kakaem.
Liči je tropické jahodově červené ovoce.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Vinná réva

Bramboráky ze syrových brambor jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů