Na přípravu jídla podle receptu opečená zelenina budeme potřebovat:
Množství na 4 porce opečené zeleniny: 150 g cukety, 200 g mrkve, 150 g žampionů, 4 lžíce oleje, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, mletý pepř
Postup přípravy: Cuketu a mrkev očistíme. Cuketu nakrájíme šikmo na plátky, mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Žampiony nakrájíme na čtvrtiny. V pánvi nebo v hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, pŕidáme na hranolky nakrájenou mrkev a za stálého míchání na silném ohni zprudka opékáme. Poloměkkou mrkev vyjmeme. Do pánve znovu nalijeme lžíci oleje, přidáme cukety a za častého míchání rovnéž opečeme dopoloměkka a vyjmeme. Přilijeme zbývajíci olej, opečeme na něm žampiony a vmícháme jogurt. Přidáme mrkev a cuketu a krátce společně prohřejeme. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
K opečené zelenině výborně chutná hořčičná omáčka.
Další články
Francouzské brambory se salámem potřeme třetinou sýra.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Cuketové lívance smažíme do zlatova.
Frankfurtská polévka se vaří s kostičkami brambor.
Polévka z cukety se sýrem se posype zelenou petrželkou.
Krémová cuketová polévka kterou rozmixujeme.
Francouzské brambory s uzeným masem chutnají doplněné kyselou okurkou.
Cuketový koláč s tvarohem pečeme cca 15 minut.
Otázka, jak uchovat zeleninu, má řešení.
Míchaná zelenina se uchováná sterilizovaná ve sklenicích.
Doma vařená domácí gulášová polévka se vaří do změknutí brambor i mrkve.
Lehký francouzský koláč s třešněmi poprášíme cukrem.
Recept na jídlo opečená zelenina přichází do kuchyně se svěží inspirací a řadou nových chutí. Cukety v průběhu dní horkého léta zrají na teplému slunci.
Cuketové brambory s rozmarýnem posypeme lžicí parmezánu a podáváme.
Pizza s cuketami a kozím sýrem se upeče dorůžova.