Oko

Domácí gulášová polévka

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla domácí gulášová polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
cibule, 2 lžíce oleje, 200 g krkovice, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, mrkev, 3 brambory, 2 stroužky česneku, 2 litry masového vývaru, hladká mouka

Postup přípravy:
Cibuli pokrájíme nadrobno, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, zpěníme, přidáme na kostky nakrájenou krkovici, kterou osmahneme.

Zaprášíme mletou sladkou paprikou a mletým pepřem, osolíme, podlijeme trochou masového vývaru a dusíme, až maso téměř změkne.

Poté přidáme na kostky pokrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, dolijeme zbylým vývarem a vaříme do změknutí brambor a mrkve.

Nakonec gulášovou polévku zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a důkladně povaříme. Podle chuti dochutíme a dosolíme.


Další články

Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Frankfurtská polévka chutná s pečivem.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Malinový džem nalijeme do sklenic.
Banánové smoothie s kokosovým mlékem chutná vychlazené.
Bramborový guláš s párkem do kterého přidáme prolisovaný česnek.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Čočková polévka s párky.
Domácí pařížská šlehačka z mixeru.

Domácí gulášová polévka má v misce či talíři svoji typickou vůni a chuť. Pozvěte do své kuchyně polévky, které se dají jíst jako hlavní jídlo i jako předstupeň k dalšímu chodu.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů