Oko

Frankfurtská polévka

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla frankfurtská polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 1 větší cibule, 2 polévkové lžíce sádla, 20 dkg točeného salámu nebo párků, 5 středně velkých brambor, 4 polévkové lžíce hladké mouky, koření (sladká a pálivá mletá paprika, grilovací koření, pepř), sůl

Postup přípravy:
Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka pokrádejený točený salám nebo párky, osmažíme, přidáme koření a ihned zalijeme vodou nebo vývarem.

Cca 10 minut vaříme, poté přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, až jsou brambory měkké. Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku a pak s ní polévku zahustíme. Mouku povaříme a připadně dochutíme.

Frankfurtskou polévku podáváme buďto samotnou nebo s pečivem jako přílohou.

Frankfurtská polévka je tradiční německá polévka s vložkou nakrájených párků a brambor, které jí dodají její charakteristickou chuť.


Další články

Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Pyré z hrušek uložíme na suchém místě.
Špenátová polévka s noky které necháme povařit.
Banánový dezert ozdobíme šlehačkou.
Domácí jahodový džem nalijeme do čistých sklenic.
Originální italský recept na zeleninovou polévku minestrone doplněnou kouskem mozzarelly.
Grepovou marmeládu vaříme asi 30 minut.
Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Malinový džem nalijeme do sklenic.
Džem z černého rybízu za studena po několika dnech zkontrolujeme.
Banánové smoothie s kokosovým mlékem chutná vychlazené.
Jablečné pyré dáme vychladit do lednice.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.

Frankfurtská polévka má v misce či na talíři svoji typickou chuť a vůni. Pozvěte do své kuchyně polévky, které se dají jíst jako hlavní jídlo i jako předstupeň k dalšímu chodu oběda.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů