Na přípravu jídla nakládané zelí s mrkví budeme potřebovat:
kysané bílé zelí, 2 až 3 mrkve (nebo podle chuti), 1 lžíci soli, 2 až 3 lžíce medu
Postup přípravy: Kysané zelí smícháme s nastrouhanou mrkví, vložíme do mísy a promícháme s plnou lžicí soli a s medem.
Připravíme si sklenice, které naplníme touto směsí a důkladně je uzavřeme.
Nakládané zelí s mrkví skladujeme v chladu a v suchu.
Na přípravu nakládaného zelí s mrkví budeme potřebovat přibližně 40 minut.
Další články
Kuře na paprice s rýží můžeme v průběhu pečení několikrát obrátit.
Bramborové sabdží se posype zelenými bylinkami.
Zálivkou přelitý vídeňský bramborový salát skladujeme na chladném místě.
Nakrájený a nakládaný kopr sterilizujeme.
Ve skleněných lahvích nakládané červené zelí s křenem uložíme do chladu.
Sterilovaná červená řepa s křenem se naplní do sklenic.
Medová zálivka na salát obvykle čerstvý.
Na nakládané červené zelí se hodí skleničky, do kterých jej naplníme.
Na bramborový guláš s párkem se hodí oloupané brambory.
Dobře nakládané olomoucké tvarůžky se nechají proležet.
Kysané zelí nakládané do sklenic dáme na 2 až 3 týdny dokvasit.
Na másle dušené červené zelí dochutíme citronem a cukrem.
Bramborový závin s kysaným zelím se podává nejlépe přelitý rozškvařenou slaninou s cibulí.
Pórková polévka s mrkví se nakonec dochutí pomocí mletého pepře.
Nakládané zelí s mrkví je recept na přípravu jídla s potenciálem stát se chloubou domácího stolu.