Oko

Bramborový závin s kysaným zelím recept

Jídla ze zelí

Na přípravu jídla bramborový závin s kysaným zelím budeme potřebovat:
500 g vařených brambor vařených ve slupce, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, sůl, anglickou slaninu, cibuli
Náplň: 300 g kysaného zelí, 50 g másla, 300 g klobásy nebo vařeného uzeného masa, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Zelí vymačkáme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme mletým pepřem. Klobásu nebo vařené uzené maso pomeleme a vmícháme do zelí.

Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto, ze kterého si vyválíme obdélník o tloušťce 1 centimetr. Na plát těsta rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě, ve větší nádobě vaříme 30 minut.

Poté závin vybalíme z ubrousku a na krájíme na plátky cca 2 centimetry silné.

Bramborový závin s kysaným zelím podáváme přelitý rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.


Další články

Kuře na paprice s rýží můžeme v průběhu pečení několikrát obrátit.
Zálivkou přelitý vídeňský bramborový salát skladujeme na chladném místě.
Ve skleněných lahvích nakládané červené zelí s křenem uložíme do chladu.
Sterilovaná červená řepa s křenem se naplní do sklenic.
Na nakládané červené zelí se hodí skleničky, do kterých jej naplníme.
Dobře nakládané olomoucké tvarůžky se nechají proležet.
Na bramborový guláš s párkem se hodí oloupané brambory.
Medová zálivka na salát obvykle čerstvý.
Kysané zelí nakládané do sklenic dáme na 2 až 3 týdny dokvasit.
Na másle dušené červené zelí dochutíme citronem a cukrem.
Kuře na zelenině s rýží přikryté dusíme.
Nakrájený a nakládaný kopr sterilizujeme.
Kuře na slanině se zelím dusíme do měkka.
Bramborové sabdží se posype zelenými bylinkami.

Bramborový závin s kysaným zelím je recept na přípravu jídla s potenciálem stát se chloubou domácího stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů