Na přípravu jídla rajčata plněná kozím sýrem budeme potřebovat:
8 větších rajčat, 250 g kozího sýra, 1 vejce, mletý pepř, 1 lžíci čerstvého rozmarýnu a tymiánu, směs listových salátů k podávání
Postup přípravy:
Rajčata omyjeme, u stopky seřízneme a vydlabeme dužinu. Poté je otočíme řezem dolů, aby vykapala přebytečná šťáva. Kozí sýr rozdrobíme nebo nakrájíme na kostičky, v misce promícháme se syrovým rozšlehaným vejcem, osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky. Vnitřky rajčat posolíme, naplníme sýrovou směsí, napůl přiklopíme seříznutou čepičkou a dáme zapéct na 10 až 15 minut do předehřáté trouby. Podáváme na omytých a osušených listech různých druhů salátů.
Další články
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Červený pepř má nasládlou chuť.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Domácí výroba tofu na které existují stovky receptů.
Domácí pařížská šlehačka s máslem a kakaem.
Dýňový cheesecake necháme zcela vychladnout a nakrájíme.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s na první pohled lehkým řešením, které však vyžaduje znalosti a také důvtip.
Vinná réva
Rajčata plněná kozím sýrem je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.