Na přípravu jídla kozí sýr s česnekovým toastem, brusinkami a panchetou budeme potřebovat:
200 g kozího sýra, 2 dl smetany 30%, pancheta, toustový chléb, máslo, brusinkový kompot, česnek
Postup přípravy:
Kozí sýr nastrouháme do smetany. Necháme rozpustit, nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme ztuhnout.
Toustový chléb potřeme utřeným česnekem v přepuštěném másle a dáme opéct.
Brusinkový kompot svaříme a necháme zredukovat na konzistenci sirupu.
Brusinkami ozdobíme talíř a položíme na ně opečený toust, na který položíme kozí sýr vykrojený tvořítkem. Panchetu opečeme bez oleje, aby se vytvořil chips a pořidáme nahoru na sýr. Ze zbytku brusinek si připravíme želé, kterým celý pokrm dozdobíme.
Další články
Červený pepř má nasládlou chuť.
Špenátová pomazánka pohladí i oko ozdobená natvrdo uvařenými vejci.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s na první pohled lehkým řešením.
Sýr rokfór pochází z francouzské vesnice Roquefort-sur-Soulzon.
Cuketová pomazánka je dochucená troškou soli.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Červená řepa obsahuje hojně antioxidanty.
Kozí sýr na grilu grilujeme z obou stran.
Pomazánka z kozího sýra je rozmixovaná dohladka.
Jak chovat morče a jaké jsou jeho nároky na prostor a potravu.
Patizonový salát stačí pokapat citronovou šťávou.
Kozí sýr s červenou řepou
Kozí sýr s česnekovým toastem, brusinkami a panchetou je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.