Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety zrají.
Na přípravu jídla podle receptu Peťulin cuketový tatarák budeme potřebovat:
1 větší cuketu, 3 stroužky česneku, 2 cibule (nejlépe červené), 3 lžíce oleje, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky dijonské hořčice, několik kapek citronové šťávy, 1/2 lžiky červené mleté papriky, 1 hrst nasekané pažitky.
Postup přípravy: Na hrubém struhadle si postrouháme cuketu i se slupkou (pokud je cuketa skutečně velká, vykrojíme z ní jadřinec). Posolíme, promícháme a necháme zhruba 20 minut odstát.
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji dosklovita na rozpáleném oleji (trvá to zhruba 5 minut). Poté přidáme nadrobno nasekaný česnek a za stálého míchání ještě chvíli opékáme.
Cuketu vymačkáme, přidáme na pánev k orestované cibuli a restujeme zhruba 5 minut do změknutí.
Poté necháme směs vychladnout a přidáme ostatní suroviny. Vše po troškách a podle chuti. Promícháme a cuketový tatarák můžeme podávat, nejlépe na topince nebo opečeném toustu.
Další články
Cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na topince.
Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.
Šťavnaté bramboráky ze syrových brambor se dají chuťově zpestřit nakrájenou uzeninou.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.
Uvařené špagety se žampiony a smetanou restujeme do rozpuštění nivy.
Brokolicové placičky se sýrem osmažíme z připraveného těstíčka.
Vydlabaná cuketa plněná šunkou a sýrem se peče na plechu.
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.
Během přípravy cuketový guláš se žampiony ochutíme chilli kořením a kdo chce i česnekem.
Do měkka dušené české zelí se nakonec pro lepší chuť trochu okyselí.
Recept na jídlo Peťulin cuketový tatarák je zde s kulinářskou inspirací. Jídlo z cukety si uvaříme, ochutnáme a nakonec ho i sníme.
Na avokádový tatarák si připravíme dvě avokáda.
Zhruba hodinu vychlazený cuketový tatarák se sušenými rajčaty podáváme namazaný na opečeném chlebu či toustu.
Pikantní cuketový tatarák s kozím sýrem dáme po dohotovení vychladnout do ledničky.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chutným cuketovým tatarákem. Dnes si z cukety připravíme zase něco trošku jiného.