Na přípravu jídla české dušené zelí budeme potřebovat:
1 hlávka zelí, 1 cibule, 100 g tuku, 1 lžička kmínu, cukr, šťáva z 1 citronu nebo 1 lžička octa, polovina lžičky hladké mouky
Postup přípravy: Hlávku zelí nakrouháme a dusíme v hrnci (nejprve dusíme několik minut bez pokličky). Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a až poté tuk.
Dusíme do měkka a nakonec osolíme podle chuti, okmínujeme, podle chuti osladíme cukrem a okyselíme čerstvou citronovou šťávou nebo octem a zaprášíme hladkou moukou.
Další články
Tradiční čínská medicína sahá svými kořeny hluboko do minulosti.
Patizonový guláš do kterého můžeme přidat párky.
Medová buchta na plech chutná pocukrovaná.
Zelí pochází ze středomořské oblasti.
Sitatunga je známa též jako lesoň bahenní,
Kysané zelí příprava receptu.
Pečené čínské zelí podáváme k pečeným masům.
Pravý polský bigos podáváme s chlebem.
Klanopraška čínská obsahuje řadu cenných látek.
Goji je kustovnice čínská červené barvy.
Kakaovník pravý se začal pěstovat ve střední tropické Americe.
Špagety se špenátem a slaninou zalijeme smetanou.
Lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Smažená křepelčí vejce podáváme teplá nebo studená.
České dušené zelí je recept na přípravu jídla, které jse stane chloubou prostřeného stolu.