Oko

Cuketový tatarák se sušenými rajčaty recept

Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety zrají.

Na přípravu jídla podle receptu cuketový tatarák se sušenými rajčaty budeme potřebovat:
3 vydlabané cukety, 400 gramů sušených rajčat v oleji, 5 stroužků česneku, 2 lžíce červené mleté papriky, 2 stonky jarní cibulky, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce francouzské hořčice, 3 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, špetku bílého pepře.

Postup přípravy: Cuketu nahrubo nastrouháme a spolrčně s česnekem ji orestujeme na rozpáleném oleji. Cuketa vypustí hodně šťávy, vyvaříme proto co nejvíce tekutiny. Necháme zchladnout.

Nasekáme si přecezená rajčata, vložíme do misky. Jarní cibulku nasekáme a přidáme ostatní ingredience včetně vychlazené cukety. Smícháme a dáme do lednice na alespoň hodinu vychladit, aby se propojily chutě.

Cuketový tatarák se sušenými rajčaty podáváme namazaný na toustu či opečeném chlebu.

Na přípravu cuketového tataráku se sušenými rajčaty budeme potřebovat zhruba jednu hodinu času.


Další články

Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.

Brokolicové placičky se sýrem osmažíme z připraveného těstíčka.

Vydlabaná cuketa plněná šunkou a sýrem se peče na plechu.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Uvařené špagety se žampiony a smetanou restujeme do rozpuštění nivy.

Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.

Během přípravy cuketový guláš se žampiony ochutíme chilli kořením a kdo chce i česnekem.

Šťavnaté bramboráky ze syrových brambor se dají chuťově zpestřit nakrájenou uzeninou.

Do měkka dušené české zelí se nakonec pro lepší chuť trochu okyselí.

Cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na topince.

Recept na jídlo cuketový tatarák se sušenými rajčaty je zde s kulinářskou inspirací. Jídlo z cukety si uvaříme, ochutnáme a nakonec ho i sníme.

Na avokádový tatarák si připravíme dvě avokáda.

Pikantní cuketový tatarák s kozím sýrem dáme po dohotovení vychladnout do ledničky.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme cuketovým tatarákem.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů