Oko

Cuketový přívarek

Jídla z cukety

Na přípravu jídla podle receptu cuketový přívarek budeme potřebovat:
cuketu, smetanu na šlehání, olej, cibuli, sůl, přísady

Postup přípravy: Základem cuketového přívarku se stane na hranolky nakrájená cuketa, případně i neoloupaná, jen částečně zbavená vody, kterou si podušíme na zpěněné cibuli, osolíme, eventuálně trochu zaprášíme moukou.

Ochutit můžeme pak podle libosti pokaždé jinak: kari kořením, paprikou, sojovou omáčkou, koprem, bazalkou, taveným sýrem, rajským protlakem, směsí sojové omáčky, zázvoru, kari koření, česneku a kečupu, citronem, jablkem apod.

Nakonec zalijeme smetanou, ještě podle potřeby zahustíme, povaříme a podáváme nejlépe k vařenému hovězímu.


Další články

Paprikový salát není nutno solit.
Patizon na kari s rajčaty a zeleninou.
Doma připravené bramboráky s masovou směsí z kuřete, žampionů a zeleniny.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Bramboráky ze syrových brambor lijeme na pánev.
Moravské dušené zelí má poněkud kašovitou konzistenci.
Cuketový salát s cibulí se hodí i jako svačina.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Kari omáčka s rýží se zalije kokosovým mlékem.
Připravovaný bramborový salát s cuketou se chuťově doladí citronovou šťávou.
Cuketové řízky chutnají například s vařenými brambory.
Okmínované a dušené kysané zelí ochutíme pomocí octa a dalších přísad.

Recept na jídlo cuketový přívarek je zde se svěží inspirací chuti. Jídlo z cukety si připravíme, ochutnáme a nakonec sníme.

Farmářův farmářský cuketový salát ozdobíme pokrájenou šunkou.

Kari cukety nakrájíme na plátky.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů