Oko

Cuketové pyré

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketové pyré budeme potřebovat:
cuketa (1 velkou nebo 2 menší), klobása, 15 dkg sýru Gouda, grilovací koření, bazalka, mletý pepř (v množství dle chuti), sůl, vejce, mouka

Postup přípravy: Nastrouháme cuketu, klobásu a sýr nakrájíme na menší kousky. Okořeníme dle chuti (nesolíme příliš, sýr je sám o sobě dost slaný a klobása taktéž) a vše promícháme s moukou a vejcem. Těsto má byt husté jako na placky. Vymažeme plech, vysypeme strouhankou a směs v plechu rozprostřeme.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut. Jako příloha se hodí vařené brambory.


Další články

Zapečené cukety s nivou a brambory.
Pyré z pečené dýně propasírujeme přes síto.
Ludolfovo číslo pí bylo vypočteno s přesností 5000 miliard desetinných míst.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Cuketová nádivka s brambory.
Špenátové pyré zahustíme vejci a strouhankou.
Tužka se vyrábí na stejném principu již od sedmnáctého století.
Špenátové pesto můžeme jej použít při přípravě dipů.
Cuketové zelí ochutíme.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Špagety s pestem, špenátem a houbami promícháme.
Aromatická cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.

Cuketové pyré přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů