Oko

Špenátové pesto

Zdravý špenát obsahuje vitamíny.

Na přípravu jídla špenátové pesto budeme potřebovat:
Množství na 6 porcí - 50 ml olivového oleje, 250 g listového špenátu, 50 g loupaných mandlí, 50 g balkánského sýra, 4 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy:

Listový špenát omyjeme a necháme oschnout.

Do mixéru vložíme mandle, oloupané stroužky česneku a listy špenátu. Vše rozmixujeme a dohladka a potom postupně přidáváme na kostičky nakrájený balkánský sýr a přiléváme olej. Mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká, krémová hmota. Podle chuti pesto opepříme mletým pepřem a přisolíme.

Poté špenátové pesto přendáme do sklenice a necháme vychladnout.

Tímto způsobem připravené špenátové pesto podáváme jako přílohu k rybám, minutkovým masům, těstovinám. Můžeme jej použít i při přípravě majonézových dipů.


Další články

Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje důvtip.
Špenátová omáčka na špagety je dochucena prolisovanými stroužky česneku.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Špenátové pyré zahustíme vejci a strouhankou.
Špenátová polévka z listového špenátu do které přidáme sůl a česnek.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů