Na přípravu jídla špenátové pyré budeme potřebovat:
1 kg čerstvého špenátu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 60 g másla, 1 lžíce strouhanky, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, osmahneme, přidáme omyté listy špenátu a přikryté krátce podusíme. Poté rozmixujeme, dochutíme mletým pepřem a solí a zahustíme vejci a strouhankou.
Další články
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Špenátová omáčka na špagety je dochucena prolisovanými stroužky česneku.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje důvtip.
Špenátová roláda s náplní.
Špenátová polévka z listového špenátu do které přidáme sůl a česnek.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.