Budeme potřebovat: 1 dýně Hokkaidó
Postup přípravy: Dýni omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme ji i se slupkou na menší kousky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na teplotu 180 °C pečeme do změknutí. Měkkou dýni propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme.
Další články
Křepelčí vejce je asi pětkrát menší než slepičí.
Řeka Ganga živí Indii.
Jak chovat morčata, spokojí se s dřevěnou krabicí nebo skleněným akváriem.
Lávové kameny jsou úlevou pro unavené svaly.
Ostrov Gaudeloupe vystupuje z vln 600 km severně od Jižní Ameriky.
Mrtvé moře je jezero se slanou vodou.
Ořechový olej nalézá uplatnění ve studené kuchyni.
Dyslexie je porucha schopnosti číst.
Koriandr setý je jednoletá rostlina.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Kolumbovo vejce je problém, jehož řešení se zdá být snadné, vyžaduje však znalosti i důvtip.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Indická masáž je součást ajurvédy.
Olivín pochází z ostrova Topazos v Rudém moři.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Tradiční čínská medicína, jaké choroby dokáže léčit.
Jak dlouho vařit křepelčí vejce, pro přímou konzumaci nebo další použití.
Olivovník evropský plodí olivy.
Papinův tlakový hrnec umožňuje rychlou přípravu jídla.
Zapečená dýně s kolečky brambor.
Kuře tikka masala je v oblibě.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví